MOSKUS OPPLEVELSE PÅ DOVRE.

De va ein dag i 2013, vi kjørdd åver Dovre, å oppdaga 2 moskussa, millom E6'n å jærnban. De vart i kosele stoinn, på tri kvarter, å mang høge smeilla. når kjæmpan skailla i hop.

Sjå bildan hen.

BOBILTURER 2016.

Årets Bobilsesong startet i midten av april, med en kort Svensktur på historisk grunn, med besøk til årets østligste punkt, Søderhamn. Når dette skrives er vi kommet til desember, og "Trillhuset" står parkert og godt innpakket.
Ytterpunktene i år har vært ytterst på Bømlo, i vest, Lista fyr, i sør og rundtur på Senja i nord.
10 forsjellige turer, vel 110 overnattinger og nærmere 20.000 km er tilbakelakt over ett svært varierende veinett.
Vi kan slå fast at Norge er ett opplevelsesrikt land å feriere i, hvor naturpærlene hele tiden befinner seg bak "neste sving", tusenvis av bilder er det blitt, og med disse som skjermsparer er opplevelse fortsatt nært, og minnene mange.
Å dele alle opplevelser er en uoverkommelig oppgave, men noen minner er sterkere en andre og "høydare", skal vi forsøke å dele.

Først ut:

EN DAG PÅ HELGELAND:
FRA ÅMNES CAMPING VIA GLOMFJELLET, TIL REIPÅ!

Åmes med sin flotte "Sydenstrand" krever en avstikker fra Kystveien FV 17, men da kommer du til en fredelig og avslappende plass, med utsikt til øya Bolga og hurtigrutene som passer omkring kl. 8 om morgenen.
Her ble vi ett par netter, før vi 24. september satte kursen mot Kystriksveien i gjenn.

KUNST LANGS VEIEN.

I Engavåge er en trafokisk ikke bare en trafokiosk, men en skattkiste. Før vi kommer inn på Kystveien, i Halsa, står det ett hus med forskjellige figurer som har blitt behandlet med motorsag og litt finere verktøy.

En stopp ble det og kunstnerparet viste seg å være trivelige Trøndere, med hjemlengsel. Hus og kunst var til salgs! Som en litt artig ting fikk vi vite at kunsten, på huset ved E6 ett par km. nord for Røra, kom herfra. På det siste bildet ser vi ett kunstverk, med en arm av Svartisen, Engabreen, i bakgrunn.

Veien innover langs Holandsfjorden, med naturens høstfarger er i seg selv en minnerik oplevelse. I sesongen kan du få båtfrakt over fjorden, og en guidet tur til Engabreen. Ett besøkskraftverk ligge innerst i fjorden.

Etter å ha kommet over en artikkel om verdens lengste tretrapp, Fykantrappa, med 1127 trinn, fortsatte vi gjennom den nesten 8 km lange Svartistunnelen, for å finne ut mer om denne, med tanker om å ta en "rask trimtur" opp og ned denne. Veien dit tok av straks etter at vi kom ut av tunnelen.

 

Ved avkjøringen forventet vi å finne nærmere info. Men her var det gode opplysninger om Helleristningsfeltet i nærheten, men ingen ting om trappa, som skulle starte ved en tunnel lenger oppe langs denne anleggsveien.

Om vi hadde forventet en anleggsvei av heller dårlig standard, ble forventningen ikke oppfylt, men vi fikk en fin og asfaltert vei å kjøre på. Vi kom til en tunnel, passerte gjennom denne, men ingen ting om Fykantrappa, og vi fortsatt videre innover og kom til

STORGLOMVATNET.

Når denne demningen, som skapte Storglomvatnet, sto ferdig i 1997 var den verdens høyeste steinfyllingsdamm, med en høyde på 125 meter, og reguleringshøyden for vatnet flyttet fra 460 moh. til 585 moh.

Naturens egne kunstverk! Men her er mye mye mer. Se litt på disse: Glomfjellets karstområde og Corbels Canyon.
Vi var fullstendig uvitende om alt som befant seg oppe på Glomfjellet, men vår nysjerrighet på området er så absolutt blitt vekket.
Med gode og fine parkeringsmuligheter, i området, kan det bli både en og to dager her, om vi kommer tilbake.

MEN HVA MED FYKANTRAPPA?

Jo da, vi  fant den, men det ble ingen trappetur denne gangen. Men vi skal tilbake og da skal vi ha godt vær og god tid!

Nok en grunn for å ta turen oppover til naturpærlen Glomfjellet.

Litt kart og kjørerute for dagen. Glem 2 timer og 1 minutt på denne turen, 3 dager er mer passe.

Dagen endte på Reipå Camping.

Men når kommer mere? Vi får sjå!